ua en ru

Справи про вбивства мера Кременчука Бабаєва і судді Лободенка об'єднані в одну справу

Кримінальні провадження про вбивство мера Кременчука (Полтавська область) Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка об'єднані в одну справу.

Кримінальні провадження про вбивство мера Кременчука (Полтавська область) Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Кременчука Олександра Лободенка об'єднані в одну справу. Про це повідомив старший прокурор Дмитро Ходатенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора Олександру Мельнику крім обвинувачення, пов'язаного з умисним вбивством мера Олега Бабаєва, пред'явлена ще одна підозра в організації умисного вбивства судді Автозаводського райсуду Лободенка. Йому вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні двох цих злочині. Кожен злочин тяжкий і передбачає довічне покарання",- сказав Ходатенко.

Він також повідомив, що Мельника захищає 4 кваліфікованих адвоката.

Адвокат Михайло Гончаренко каже, що Полтавський апеляційний суд 11 вересня продовжить розгляд апеляції щодо місця перебування підозрюваного: під арештом або ж вийде на свободу.

Крім цього, на вчорашньому засіданні суд задовольнив кілька клопотань адвокатів.

"Адвокати підготували кілька клопотань і хочемо сказати, що почали прислухатися до нашої позиції. Приємно було, що клопотання, які базувалися на рішеннях європейського суду з прав людини, були задоволені. Зокрема, підозрюваний не може утримуватися в клітці, а він повинен утримуватися за скляною загородою.

Крім цього, нам дали час для ознайомлення з матеріалами, дозволили вести фіксацію деяких етапів процесу. Це ті поступальні кроки, які свідчать про те, що прислухаються до думки закону",- сказав адвокат Гончаренко.

Нагадаємо, 11 лютого, невідомий зробив кілька пострілів в суддю Автозаводського районного суду, коли той повертався додому з роботи. Постраждалий помер у лікарні тієї ж ночі, приблизно о 01:40. Суддя А. Лободенко виносив рішення про накладення арешту на частину майна родини Мельників, однак не розглянув справу, так як загинув.

26 липня 2014 р. мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий пострілом в груди з вогнепальної зброї неподалік від свого місця проживання. 29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.

2 вересня 2014 р. міліція повідомила про затримання 4 підозрюваних у вбивстві Бабаєва.

Пізніше на прес-конференції в Києві радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що підозри в причетності до вбивства затримано мера Олександр Крижанівський та директор місцевої телекомпанії "Візит" Олександр Мельник.