ua en ru

Давос-2018: Україна увійшла до списку лідерів по впровадженню блокчейна

Давос-2018: Україна увійшла до списку лідерів по впровадженню блокчейна Фото: блокчейн (pixabay.com-cvkcvk)

Україна увійшла до списку 14 блокчейн-лідерів

У ході форуму Давос-2018 представили звіт, згідно з яким Україна увійшла до списку світових лідерів по впровадженню технології блокчейна. Про це у Facebook повідомив радник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Костянтин Ярмоленко.

"Один з головних блокчейн-експертів у світі і автор бестселера "Blockchain Revolution" Дон Тапскотт (Канада) під час форуму презентував світову блокчейн-карту з 14 країнами - лідерами щодо впровадження цієї проривної технології. Україна увійшла до (списку, - ред.) 14 світових блокчейн-лідерів", - повідомив Яромленко.

Він також зазначив, що іншими лідерами є США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, Британія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Кабінет міністрів України розпочав перехід на нову систему зберігання даних за технологією блокчейна. Після переходу на цю систему уряд зможе контролювати всі зміни, які відбуваються з державними активами, зокрема, результати конкурсів з приватизації.

Блокчейн є структурованою базою даних, ланцюжком блоків транзакцій, які вперше виникли як основа функціонування цифрової валюти Bitcoin. Блокчейн став однією з ключових глобальних технологій у державному та приватному секторі, оскільки система здатна постійно записувати і відслідковувати активи або угоди у всіх галузях промисловості.