ua en ru

Дата старту першого приватного космічного корабля Dragon перенесена на 19 травня

Старт першого приватного космічного корабля перепризначений на 19 травня.

РБК. 05.05.2012, 8:02:02

Дата старту першого приватного космічного корабля Dragon перенесена на 19 травня 2012 р. Очікувалося, що запуск відбудеться раніше, але він був відкладений через додаткового тестування програмного забезпечення, повідомляє Associated Press.

Згідно з планом, вантажний корабель повинен буде здійснити політ до Міжнародної космічної станції (МКС), здійснити стиковку і залишити на орбіті необхідний для продовження роботи місії вантаж.

Запуск вкрай цікавий американській стороні, так як через згортання програми пілотованих польотів астронавти NASA змушені добиратися на МКС на борту російських кораблів.

Нагадаємо, що, згідно спочатку заявленому плану, запуск повинен був відбутися в листопаді 2011 р., але через заперечення Росії, пов'язані з забезпеченням безпеки польоту, пуск був відкладений. Потім, з інших причин, він відкладався ще двічі - у лютому і квітні ц.р.

Космічний апарат Dragon може доставляти на орбіту до 4,2 т вантажу. При вдалому результаті експерименту він може бути переобладнаний для інших цілей.