ua en ru

Україна отримає наступний транш МВФ 15 червня, - НБУ (уточнено)

Україна отримає наступний транш МВФ 15 червня, - НБУ (уточнено) Національний банк України

Україна отримає наступний транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) в середині червня 2015 р. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту міжнародних зв'язків Національного банку України Сергій Круглик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступні транші будуть відповідно отримані тільки після того, як буде переглянуто в черговий раз виконання програм і виконання зобов'язань України по всіх напрямках - не тільки фінансового сектора, а за напрямами енергетичним, на напрямках законодавчим, за напрямами структурним, адміністративним", - розповів Круглик.

Згідно з документами, які були надані журналыстам Нацбанком, перший перегляд нової програми заплановано на травень 2015 р., виплата другого траншу обсягом 1,8 млрд СДР - на середину червня, а саме на 15 червня.

При цьому він зазначив, що дата наступного прибуття в Україну моніторингової місії МВФ поки не відома.

"Якщо це буде кінець травня - це буде кінець травня, початок червня - початок червня. Приблизно щоквартально відбувається перегляд місією Міжнародного валютного фонду... і тільки після того, як буде представлений звіт місії МВФ Рада директорів МВФ, буде прийматися рішення щодо надання наступного траншу", - підкреслив Круглик.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що для отримання другого траншу МВФ Україна повинна домовитися з реструктуризації зовнішнього державного боргу до кінця травня 2015 р.