ua en ru

Наразі вирішується питання щодо повідомлення журналісту Вишинському про підозру, - Сарган

Наразі вирішується питання щодо повідомлення журналісту Вишинському про підозру, - Сарган Фото: Кирилл Вишинський (facebook.comКирилл-Вишинський)

Вишинський причетний до підривної діяльності проти України

Наразі вирішується питання щодо повідомлення журналісту "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському про підозру у державній зраді. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

"Наразі вирішується питання щодо затримання керівника "РИА Новости Украина" (Вишинського, - ред.) та повідомлення йому про підозру у державній зраді", - написала вона.

*Наразі вирішується питання щодо затримання керівника «РИА новости Украина» та повідомлення йому про підозру у державній...

Опубліковано Ларисою Сарган 15 травня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 15 травня 2018 року, стало відомо, що співробітники Служби безпеки України проводять обшуки у київській редакції "РИА Новости Украина". Пізніше на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що загалом проводять 5 обшуків, зокрема і вдома у Вишинського. У ході обшуків у журналіста виявили російський паспорт.

Кононенко також повідомив, що наразі відомо, що Вишинський причетний до підривної діяльності проти України. Зокрема, він у 2014 році у Криму брав особисту участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та "приєднання" півострова до РФ. Крім того, за інформацією СБУ, у Києві Вишинський розгорнув діяльність по підримці "ЛНР"/"ДНР".