ua en ru

За даними опитувань, Макрон з союзниками отримає в першому турі виборів близько 30% голосів

За даними опитувань, Макрон з союзниками отримає в першому турі виборів близько 30% голосів Фото: вибори у Франції (колаж РБК-Україна)

Це дозволить Макрону отримати упевнену більшість в парламенті, необхідну для реалізації його програми

За даними опитувань, кандидати від партії президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед" (LREM) і їх союзники з партії "Демократичний Рух" (Modem) наберуть у першому турі парламентських виборів близько 30% голосів виборців. Про це повідомляє Reuters.

Відзначають, що це дозволить Макрону отримати упевнену більшість в парламенті, необхідну для реалізації його програми.

Нижня палата парламенту Франції включає 577 депутатів.

"Ми хочемо, щоб значна більшість могло діяти і трансформувати Францію протягом наступних п'яти років", - сказав однопартієць Макрона Мунір Маджубі.

За результатами опитувань громадської думки партія "Вперед" та її правоцентристські союзники Modem отримають не менше 30 % голосів.

Консервативна партія і її союзники відстають від них приблизно на 20 відсотків, випереджаючи при цьому крайньо правий "Національний фронт" приблизно на 17 відсотків.

"Я думаю, що виборці досить мобілізовані голосувати за LREM... Ми бачимо свого роду згуртованість більшості, це демократія в дії", - сказав 64-річний менеджер компанії Джордж Гарон перед голосуванням в Парижі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції розпочався перший тур парламентських виборів. Вибори в національні збори Франції проходять за мажоритарною виборчою системою в два тури.