ua en ru

Дані користувачів Facebook можуть зберігатися в Росії, - CNN

Дані користувачів Facebook можуть зберігатися в Росії, - CNN Фото: Facebook

Кількість користувачів, чия особиста інформація була отримана, може перевищувати 87 млн

Дані, зібрані з соціальної мережі Facebook від більш ніж 87 мільйонів користувачів, можуть зберігатися в Російській Федерації. Про це повідомив колишній співробітник Cambridge Analytica Крістофер Уайлі, передає CNN.

"Дані можуть зберігатися в різних частинах світу, в тому числі РФ, враховуючи той факт, що професор, який керував процесом збору даних, літав з Великобританії до Росії", - йдеться в повідомленні.

За його словами, кількість користувачів Facebook, чия особиста інформація була отримана компанією Cambridge Analytica, може перевищувати 87 млн, визнаних керівництвом соцмережі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія розкритикувала компанію Facebook у зв'язку з новою інформацією щодо витоку даних користувачів.

Як повідомлялося, особисті дані 87 мільйонів користувачів соцмережі несанкціоновано потрапили в розпорядження компанії Cambridge Analytica.

Так, 71 мільйон користувачів, яких торкнувся несанкціонований витік даних, ймовірно, є жителями США. У Німеччині близько 310 тисяч користувачів могли стати жертвами несанкціонованого збору персональних даних.