ua en ru

Данія сподівається побачити втілення в життя реформ в Україні

Данія сподівається побачити втілення в життя реформ в Україні Фото: Андерс Самуэльсен і Володимир Гройсман (РБК-Україна)

Україна і Данія обговорили розвиток питання міжнародного партнерства

Україні необхідно намітити шлях реформ в країні і забезпечити незмінність процесу їх втілення. Про це сьогодні, 20 лютого, в ході конференції з питань реформ в Україні, заявив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуэльсен, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, під час виступу мова йшла про те, що Україна не тільки вже провела низку реформ, але і готова продовжувати цей шлях.

"Ми підтримуємо ті реформи, які бачимо, і сподіваємося побачити їх втілення в життя... Ті, хто кажуть, що в Україні нічого не змінилося, – неправі, але для того, щоб досягти того рівня, який Україна запланувала, необхідно ще багато чого зробити: продовжити шлях реформ та забезпечити їх незмінність", - заявив глава МЗС Данії.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що Україна повинна стати "надійним та прогнозованим другом" для міжнародних партнерів.

"Ми високо цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів, міжнародних інституцій і хочу побажати нам спільних успіхів, і ці успіхи повинні відчуватися в першу чергу українськими громадянами і для наших міжнародних партнерів. Я думаю, що Україна повинна зрештою зайняти позицію надійного, прогнозованого друга і партнера", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ще в 2017 році, міністр закордонних справ Данії Андерс Самуэльсен на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві заявив, що Данія розробляє середньострокову стратегію щодо продовження підтримки реформ в Україні.