ua en ru

Данія готова підтримати європейські санкції проти Росії через Навального

Данія готова підтримати європейські санкції проти Росії через Навального Фото: Єппе Кофод (facebook.com DenmarkinUkraine)

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив про готовність Копенгагену підтримати європейські санкції проти Росії за отруєння Олексія Навального. Данія категорично засуджує спробу замаху на російського опозиціонера.

Про це повідомляє російська редакція "Радіо Свобода".

Про готовність підтримати санкції ЄС данський міністр заявив після зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві.

"Ми вимагаємо прозорого, всебічного і ретельного розслідування, щоб встановити, хто намагався отруїти Навального, і щоб винні не уникнули відповідальності", - наголосив Кофод.

Зазначимо, ініціаторами санкцій проти Росії стали Німеччина та Франція. Введення нових антиросійських санкцій вже підтримали у Британії та Нідерландах.

Нагадаємо, санкції проти Росії за отруєння Навального у Європейському союзі можуть погодити вже у наступний понеділок. Наступного тижня глави МЗС країн ЄС можуть узгодити санкційний список.

Як писало французьке видання Le Monde, до санкційного списку Євросоюзу можуть потрапити 9 осіб, причетних до отруєння російського опозиціонера.

Додамо, у російському МЗС пригрозили дзеркальною відповіддю за санкції через Навального.