ua en ru

Данилюк розповів, куди можна спрямувати конфісковані "гроші Януковича"

Данилюк розповів, куди можна спрямувати конфісковані "гроші Януковича" Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

На думку міністра фінансів гроші можна витратити на інфраструктурні проекти

Міністр фінансів України Олександр Данилюк розповів, куди можна спрямувати конфісковані гроші екс-президента Януковича. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Це не дохід. Ці гроші можна використовувати тільки на обмежену кількість заходів. Про що говорили багато популістів: "зараз ми з цих грошей роздамо зарплати". Якщо наша економіка не генерує ці гроші в наступному році, то люди вже цих зарплат не отримають. Це чистий популізм", - заявив Данилюк.

На його думку, гроші можна витратити на одноразові виплати, наприклад вкласти їх в інфраструктурні проекти, оскільки конфісковані кошти екс-президента Віктора Януковича не є доходом державного бюджету.

Так, у квітні генпрокурор Юрій Луценко заявив про завершення процесу переведення конфіскованих коштів в 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення на рахунки Держказначейства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко чекає нових судових рішень щодо конфіскації грошей колишніх чиновників часів президентства Віктора Януковича.