ua en ru

Данилюк розповів про дати земельної та пенсійної реформ в Україні

Данилюк розповів про дати земельної та пенсійної реформ в Україні Фото: Олександр Данилюк

Два відповідних законопроекти незабаром будуть представлені на розгляд парламенту

Пенсійна та земельна реформи в Україні начнуться в наступні 1-2 місяці. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк.

За його словами, уряд розраховує на те, що найближчим часом почнеться стабільне зростання економіки, яке до кінця року досягне 2%.

"Український уряд сподівається на зростання української економіки до кінця року на 2%. І найбільшим поштовхом для цього буде проведення земельної та пенсійної реформ, яке може бути закріплено на законодавчому рівні найближчим часом. Через один-два місяці", - прогнозує міністр.

Данилюк підкреслив, що реформи не проводяться роками, а вимагають якнайшвидшого впровадження. Тому, підкреслив глава Мінфіну, вже закінчується розробка двох законопроектів щодо зазначених реформ, які найближчим часом будуть передані на розгляд парламенту.

"У нас однакові терміни щодо земельної і пенсійної реформ. Ви знаєте, що ці реформи не робилися роками, зараз розробляються два законопроекти, робота над ними завершується, і ми будемо готові подати їх у парламент. Можливо, і єдиним пакетом. Це також правильний варіант. Дві важливі реформи, і парламент повинен їх підтримати", - заявив Данилюк.

Нагадаємо, раніше Данилюк заявив, що Україна не отримає транш кредиту МВФ без проведення пенсійної реформи.