ua en ru

Данилюк наполягає на перерозподілі стипендій студентів

Данилюк наполягає на перерозподілі стипендій студентів Фото: Олександр Данилюк

За його словами, академічні стипендії повинні виплачуватися дуже обмеженому колу студентів

Стипендії, які зараз отримують студенти вищих навчальних закладів, повинні бути розділені на дві категорії таким чином, щоб їх отримували тільки найуспішніші і найменш соціально захищені. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"насправді цілком вірно розділити на дві складові: перша - це соціальна підтримка і, до речі, вона повинна управлятися в Мінсоцполітики - це соціальна підтримка тих, хто не може себе утримувати, це діти-інваліди 1 та 2 категорії. А також академічні стипендії", - заявив Данилюк, зазначивши, що академічні стипендії повинні виплачуватися дуже обмеженому колу студентів, що відповідає практиці більшості країн світу.


"Інакше це просто розмазування грошей тонким шаром. Можливо, ці кошти краще використовувати для тих, хто дійсно цього потребує, пенсіонери наприклад або ті ж інваліди", - додав міністр.

За його словами, такий перерозподіл стипендій поки не буде враховуватися при розробці державного бюджету на 2017 рік, адже поки розглядається лише на рівні пропозиції.

Нагадаємо, раніше Данилюк обіцяв представити проект бюджету-2017 до 15 вересня.