ua en ru

Данилюк летить у Вашингтон домовлятися з МВФ про виділення 1 млрд доларів траншу

Данилюк летить у Вашингтон домовлятися з МВФ про виділення 1 млрд доларів траншу Фото: Олександр Данилюк

З МВФ досі на узгоджені пенсійна та земельна реформи, а також розширення повноважень НАБУ

Міністр фінансів України Олександр Данилюк у найближчі дні планує візит до Вашингтона, де, зокрема, має намір провести зустріч у Міжнародному валютному фонді з приводу виділення Україні четвертого траншу в розмірі 1 млрд доларів. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

"Завтра у прем'єр-міністра буде нарада за Фінансової поліції, якщо все буде вирішено, то міністр фінансів відразу ж виїжджає", - повідомив співрозмовник.

Як відомо, підписання Меморандуму про економічну і фінансову співпрацю затягується. Перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова заявила, що "всі принципові моменти вже узгоджені, і залишаються лише технічні деталі".

зокрема, досі залишаються неузгодженими пенсійна та земельна реформи, а також питання розширення повноважень НАБУ. Із змінами в пенсійне законодавство мова йде в першу чергу про підвищення страхового стажу, а з ринком сільгоспземлі все ще спільної позиції немає. Українська сторона хоче бачити в Меморандумі загальні фрази щодо цих трьох напрямів, без конкретики.

"Якщо домовляться, то на початку наступного тижня Меморандум буде підписаний", - уточнює співрозмовник в Кабміні.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова повідомляла про те, що Україна вийшла на фінальну стадію підписання меморандуму з МВФ.