ua en ru

Данилишин закликав динамічніше реалізовувати держпрограму активізації економіки

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який зараз перебуває в Чехії, зазначає, що в період 2013-2014 року важливо забезпечити низку системних зрушень, як в економічному розвитку, так і в суспільному житті країни.

"Формування сприятливих умов інвестування в 2013 р. є необхідною умовою подальшого стійкого зростання промислового виробництва. Крім того, потрібно максимально сконцентруватися на виконанні завдань державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, розробленої під керівництвом першого віце-прем'єр міністра України Сергія Арбузова з метою впровадження нових підходів до модернізації пріоритетних галузей економіки на найближчі два роки для активізації її розвитку", - зазначив він.

Крім того, за його словами, в найближчі два роки важливо забезпечити низку системних зрушень як в економічному розвитку, так і в суспільному житті країни. Особливе значення, на його думку, має бути приділене питанням зміни пріоритетів регіонального розвитку, підтримки регіонів аграрної спеціалізації.

"Враховуючи важливість дієвої та послідовної політики держави, орієнтованої на забезпечення макроекономічної стабільності та відновлення економічного зростання на основі модернізації, стратегія реформ в Україні вимагає уточнення пріоритетних завдань. Тут потрібно виходити як з глобальних викликів, так і з особливостей сучасного етапу розвитку української економіки і суспільства , в тому числі - специфіки очікувань громадян і суб'єктів економіки", - вважає Данилишин.

Імперативом розвитку економіки 2013 р. має стати відновлення позитивних показників економічного зростання.

Нагадаємо, що раніше Данилишин заявив, що 2013-2014 роки найбільш оптимальні для заходів "шокової терапії", без яких кожен новий світова криза буде все більше позначатися на економіці держави.