ua en ru

Данилишин підтвердив закриття порушених проти нього кримінальних справ

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який користується політичним притулком у Чехії, підтвердив, що кримінальні справи і провадження щодо нього закриті. Про це він заявив радіо "Свобода".

За словами Данилишина, він має вже дві постанови Генеральної прокуратури України, які йому вручили представники Генпрокуратури і посольства України в Чехії. Одна з них, датована ще 19 листопада 2012 р., стосується закриття кримінальної справи, в якій Данилишин був обвинуваченим, "за відсутністю складу злочину". Інша, про закриття кримінального провадження по окремих епізодах, була видана позавчора, 23 жовтня 2013 г. - "у зв'язку з тим, що не встановлено достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпано можливості для їхнього отримання".

Як сказав Данилишин, весь час від висунення йому звинувачень він постійно наголошував, що у своїй діяльності завжди дотримувався чинного законодавства України і вірив у перемогу справедливості.

Данилишин також повідомив, що наразі має низку контрактів із вузами Чехії і Німеччини, в яких він викладає.

"Після їхнього завершення я повернуся в Україну", - запевнив Данилишин.

Про закриття проти нього першого кримінального провадження і зняття його з міжнародного розшуку вже повідомляли раніше в Міністерстві внутрішніх справ і в Генеральній прокуратурі. Його звинувачували у службових зловживаннях і спершу наполягали на його екстрадиції.

Богдан Данилишин отримав у січні 2011 р. притулок у Чехії, де став одним зі співзасновників міжнародної громадської організації "Українська європейська перспектива".