ua en ru

Екс-мгенпрокурора Даниленко заявив про закриття справи проти нього

Екс-мгенпрокурора Даниленко заявив про закриття справи проти нього Фото: Анатолій Даниленко (праворуч)

Даниленко подав громадянський позов проти Наливайченка

Екс-заступник генерального прокурора України Анатолій Даниленко заявив, що Служба безпеки України (СБУ) закрила справу проти нього. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Даниленку про це повідомив слідчий СБУ Віталій Дмитрук під час сьогоднішнього допиту.

"Я проходив у справі як свідок і прийшов, згідно із повісткою, на допит до СБУ. Переді мною вибачились і повідомили, що провадження закрите. Причин мені не повідомили", - заявив Даниленко.

Також Даниленко спростував інформацію, що має відношення до компанії "БРСМ-нафта", і заявив, що подав громадянський позов проти екс-голови СБУ Валентина Наливайченка.

"Нехай він вибачиться перед мною, моєю дружиною і моїми дітьми. Ще кілька місяців тому він мені вручав відомчу нагороду та зброю і в нього ніяких претензій до мене не було", - наголосив Даниленко.

Повідомляється, що Даниленко не пов'язує закриття впровадження зі звільненням Наливайченка.

У свою чергу у прес-службі СБУ інформацію про закриття справи поки що не коментували.

Відзначимо, 15 червня Наливайченко заявив, що вимагає від Генпрокуратури дозволу на затримання Даниленка у справі щодо незаконної діяльності нафтобази компанії "БРСМ-нафта" (у компанії не підтверджують причетність Даниленка до своєї діяльності). Пізніше з'явилося повідомлення про вручення Даниленку повістки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник Наливайченка вважає, що звинувачення на адресу Даниленка не підтвердяться.