ua en ru

Подальша дестабілізація політичної ситуації розгойдує гривню, - НБУ

Подальша дестабілізація політичної ситуації розгойдує гривню, - НБУ Фото: Олег Чурій

Сьогодні курс гривні перетнув відмітку 26 гривень за долар

Подальша дестабілізація політичної ситуації в Україні розгойдує гривню. Про це заявив заступника голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє прес-служба НБУ у Facebook.

"На міжбанківський валютний ринок України цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність попри наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів. Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових та олії, а ціни на сталь та залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруги викликає нервозність на валютному ринку, що нівелює вплив цих сприятливих чинників", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Чурій зазначив, що сьогодні курс гривні перетнув відмітку 26 гривень за долар, а подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу.

"Як наслідок, курс гривні сьогодні вже перетнув відмітку 26 гривень за долар. Відтак, подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України", - йдеться у повідмоленні.

Разом з тим, Чурій зазначив, що Нацбанк уважно спостерігає за розвитком ситуації на валютному ринку і здатен згладити надмірні коливання обмінного курсу у разі їх подальшого посилення.

"Національний банк уважно спостерігає за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні 15,5 млрд доларів щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу у разі їх подальшого посилення", - зазначив він.

#commentary Коментар заступника Голови Національного банку України Олега Чурія щодо ситуації на валютному ринку: На мі...

Опубліковано Національний банк України 15 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищені заходи безпеки у Києві збережуться до 22 листопада.