ua en ru

Daily Mail: на пост генсека ООН претендує прихильниця Путіна

Daily Mail: на пост генсека ООН претендує прихильниця Путіна Фото: глава ЮНЕСКО болгарка Ірина Бокова

На посаду генсека ООН претендують дев'ять кандидатів

У вівторок, 12 квітня, ООН розпочався відбір кандидатів на пост генерального секретаря. Вперше в історії організації в якості попереднього етапу проводяться публічні слухання. Про це пише The Daily Mail.

На засіданні у вівторок виступили троє з дев'яти кандидатів на посаду глави ООН: міністр закордонних справ Чорногорії Ігор Лукшич, колишній Верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Гутерреш і глава ЮНЕСКО болгарка Ірина Бокова, яка є кращою кандидатурою з точки зору Росії. Москва наполягає на тому, що наступний Генеральний секретар ООН повинен бути представником Східної Європи. Кандидати представили на слуханнях своє бачення майбутнього найбільшої міжнародної організації.


Серед претендентів на посаду Генерального секретаря ООН, колишній прем'єр-міністр Словенії, колишні міністри закордонних справ Молдови, Хорватії, Македонії, колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії.

Нагадаємо, в минулому році Генасамблея змінила правила, запропонувавши кандидатам представити офіційні заяви про бажання претендувати на цю посаду, свої резюме. Виступ на слуханнях - один з етапів відбору кандидата. Останнє слово, тим не менш, залишається за Радою Безпеки ООН, який почне попереднє обговорення кандидатур в липні.