ua en ru

Д.Тевелєв: Реєстрація акціонерів ХК "Київміськбуд" на позачергових зборах акціонерів пройшла без порушень

Реєстрація акціонерів АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" на зборах, які відбулися сьогодні у приміщенні КП "Київський метрополітен", пройшла без порушень, був кворум, необхідний для визнання зборів легітимним. Про це повідомив на прес-конференції голова Держкомісії із цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України Дмитро Тевелєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реєстрація пройшла без порушень, кворум для визнання зборів легітимним присутній", - сказав він. На питання, який саме був кворум, він відповів: "Кворум більше 80%, точно не можу сказати - у мене немає в руках протоколу".

Відповідаючи на питання, хто реєструвався від вищезгаданих більше 80% кворуму, Д.Тевелєв сказав: "Здається, представник КМДА за дорученням. Хто конкретно - не можу зараз сказати, у мене немає документів на руках".

Він також повідомив, що на адресу ДКЦПФР надійшли заяви від народних депутатів і від менеджменту компанії "Київміськбуд" про здійснення контролю за реєстрацією акціонерів на загальних зборах, призначених на 5 жовтня.

"Мною було видано доручення Київському теруправленню Комісії спрямувати групу контролю за проведенням реєстрації у відповідність з нормативними вимогами комісії", - сказав Д.Тевелєв.

За його словами, у протоколі контролю вказано, що реєстрація акціонерів для участі в зборах пройшла без порушень.

"Після завершення реєстрації група контролю, виконала свої завдання ... контроль здійснено тільки за реєстрацією", - підкреслив Д.Тевелєв.

"Чи вважаю я ці збори легітимним? Тільки суд може визначити ступінь легітимності тих або інших зборів. Ми фіксуємо факт проведення реєстрації і дотримання норм чинного законодавства під час реєстрації акціонерів", - сказав Д.Тевелєв.

"Якщо договір купівлі-продажу є предметом судового розгляду за позовом Генпрокуратури, то до рішення цього суду говорити однозначно про факт переходу прав власності, напевно, було б передчасно", - підкреслив голова ДКЦПФР.

У свою чергу, прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) розповсюдила заяву, в якій підкреслює, що ініційовані КМДА позачергові збори акціонерів ХК "Київміськбуд", слід вважати такими, що відбулися.

Нагадаємо, за повідомленням, опублікованим на сайті ХК "Київміськбуд" сьогодні пройшли збори акціонерів холдингу, на якому зареєструвалися власники більше 70% акцій холдингу, зокрема представників нових акціонерів, - восьми інвестиційних компаній-нерезидентів Atima Limited, Altimak Limited, Intermion Limited, Investion Limited, Vigorans Limited, Intrapolia Limited, Surtoria Limited, Akvista Limited. Їх інтереси представляли Стівен Аврам і Джон Апокідес у супроводі юристів, зокрема - від Baker&McKinsey.

Вони обрали головою правління Владимира Можара, реєстратором затвердили ТОВ "Адрем".

Як повідомляв кореспондент РБК-Україна, ці збори акціонерів пройшли на сходах будівлі КП "Київський метрополітен".