ua en ru

Д.Стросс-Кан поміщений під спеціальний нагляд для запобігання самогубству

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан, який звинувачується в спробі зґвалтування, поміщений під спеціальний нагляд для запобігання самогубству. Про це повідомляє РБК з посиланням на телеканал NBC News, який посилається на джерело в медичній службі в'язниці Rikers Island в Нью-Йорку, де міститься високопоставлений чиновник. Відомо також, що глава МВФ міститься в одиночній камері з особливим режимом, на прогулянку його виводять за індивідуальною охороною, їсть він також окремо від інших мешканців в'язниці.

Анонімне джерело в МВФ повідомило телеканалу, що серед Виконавчої ради цього органу існує думка, що для Д.Стросс-Кана буде "ідеальним піти у відставку з посади голови фонду, однак таке переконання розділяють не всі. Міністр закордонних справ США Тімоті Гайтнер сказав, що МВФ необхідно вибрати тимчасового голову, так як Д.Стросс-Кан зараз не може виконувати свої обов'язки. Зазначимо, що США володіють найбільшою кількістю голосів у МВФ.

Згідно з офіційним повідомленням МВФ, цей орган не намагався зв'язатися зі своїм головою з моменту арешту останнього 15 травня 2011 р. Міжнародний валютний фонд зв'яжеться з ним "у відповідний час, щоб обговорити, планує чи ні Д.Стросс-Кан продовжувати працювати на посаді директора-розпорядника організації.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що Д.Стросс-Кан арештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у зґвалтуванні покоївки готелю, в якому він проживав. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд відмовився випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від переслідування.