ua en ru

Д.Медведєв: До Киргизії направлені російські військові підрозділи для забезпечення безпеки сімей військовослужбовців РФ

До Киргизії направлений додатковий контингент Міністерства оборони (Міноборони) РФ для забезпечення безпеки сімей російських військовослужбовців і об'єктів РФ на території країни, заявив президент РФ Дмитро Медведєв в ході телефонної розмови з главою тимчасового уряду Киргизії Розою Отунбаєвою, повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Кремля. Д.Медведєв підкреслив, що необхідно максимально швидко відновити порядок і припинити міжетнічний конфлікт, що призвів до загибелі людей, і вирішити пов'язане з цим гуманітарне завдання.

Глава російської держави проінформував главу тимчасового уряду Киргизії, що за його дорученням, як голови Ради колективної безпеки Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) 14 червня 2010 р. пройдуть консультації секретарів Ради колективної безпеки країн - членів ОДКБ.

Нагадаємо, в ніч з 10 на 11 червня на півдні Киргизії розгорівся міжнаціональний конфлікт між киргизами і узбеками. У Джалалабадській і Ошській областях вже введений режим надзвичайного стану, проте властям до цих пір не вдається узяти ситуацію під контроль. Число загиблих на півдні Киргизії досягло 117 чоловік, серед них 6 міліціонерів, постраждали майже 1,5 тис. місцевих жителів. За словами очевидців, кількість загиблих значно перевищує офіційні дані. У містах Ош і Джалал-Абад горять магазини, житлові будинки, на вулицях безчинствують мародери.