ua en ru

Д.Адвокат став тренером збірної Росії з футболу.

Новим головним тренером збірної Росії з футболу став голландський фахівець Дік Адвокат. Про це було оголошено в ході конференції Російського футбольного союзу (РФС) в Ростові-на-Дону, передає РБК.

На цій посаді наставник змінив свого співвітчизника Гуса Хіддінка, який пропрацював з російською футбольною командою чотири роки і зумів з нею завоювати бронзові медалі чемпіонату Європи-2008.
Для того, щоб встати біля керма збірної Росії Діку Адвокату довелося розірвати контракт з Федерацією футболу Бельгії. Із збірною цієї країни 62-річний тренер пропрацював менше року. За словами Д.Адвоката, основною причиною продовження тренерської кар'єри в Росії сталі зовсім не гроші, а можливість очолити сильну команду.
У Росії Д.Адвокат, перш за все, відомий роботою з "Зенітом", який він очолював з 2006 по 2009 роки. З пітерським клубом голландець виграв чемпіонат Росії, завоював Кубок УЄФА і Суперкубок Європи.
Також за свою кар'єру Дикий Адвокат працював з голландськими ДСВП, Хаарлемом, Дордрехтом, ПСВ, АЗ, шотландським "Рейнджерс", менхенгладбаською "Борусією", збірними Нідерландів, ОАЕ і Південної Кореї.