ua en ru

Суд на вимогу Apple заборонив продаж смартфонів Samsung у США

Суд на вимогу Apple заборонив продаж смартфонів Samsung у США Фото: патентні суперечки Samsung/Apple стали притчею во язицех

Рішення щодо slide-to-unlock виніс окружний суд північного округу Каліфорнії

Федеральний суд американського штату Каліфорнія виніс заборону на продаж на території Сполучених Штатів деяких моделей смартфонів Samsung із функціями, що порушують три патенти Apple. Про це повідомляє профільне видання PC World (IDG).

Як зазначається, рішення про slide-to-unlock винесла суддя окружного суду США з північного округу Каліфорнія Люсі Кох у понеділок.

Безстрокова заборона набуде чинності через 30 днів після реєстрації судового акта. Рішення стосується мобільних телефонів Samsung, що мають функцію (розблокування рухом пальця) і підтримують технологію автоматичного коректування слів.

Зокрема, мова йде про пристрої Samsung Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic Touch 4G, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III і Stratosphere, які давно втратили статус новинок. Також заборона відноситься до реалізації програмного забезпечення або коду відносно функцій, що використовувались з порушенням патентів у вищевказаних смартфонах.

Раніше суд у порядку спрощеного судочинства виніс рішення про порушення патенту Samsung, який стосується функції автоматичного коректування слів. Після чого журі присяжних визнало південнокорейську IT-компанію винною в порушенні двох патентів, включаючи відноситься до функції slide-to-unlock, постановив відшкодувати Apple збиток за порушення трьох патентів у розмірі 119,6 млн доларів.

"Рішення Люсі Кох є важливим з тієї точки зору, що Apple починає пожинати плоди протистояння проти Samsung в окружному суді Каліфорнії. Раніше Кох відмовила у видачі безстрокового судової заборони, заявивши, що Apple не довела, що їй буде завдано непоправної шкоди, якщо заборону не буде винесено", - йдеться в огляді.

Також повідомляється, що Apple оскаржила це рішення в апеляційному суді США по федеральному округу, який скасував постанову і повернув справу назад до суду нижчої інстанції для подальшого розгляду.

Нагадаємо, місяцем раніше Samsung погодився виплатити Apple більше 500 мільйонів доларів по патентних позовів.

Патентна війна між Samsung і Apple почалися в кінці 2010 року: компанії подавали позови один до одного про копіювання тих чи інших технологій по всьому світу, зокрема по дизайну смартфонів сімейства Samsung Galaxy і технології pinch-to-zoom (масштабування двома пальцями на сенсорному екрані), патент на яку раніше був визнаний PTO (Управління по патентах і товарних знаків США) недійсним.