ua en ru

Суд дозволив стягнути з ПриватБанку понад 500 млн гривень на користь одного з вкладників

Суд дозволив стягнути з ПриватБанку понад 500 млн гривень на користь одного з вкладників Фото: вкладичк стягнув з Приватбанку понад 500 млн гривень депозитів (РБК-Україна)

Текс судового рішення засекречений

Жовтневий районний суд Дніпропетровська ухвалив стягнути з ПАТ "ПриватБанк" на користь одного з вкладників належні йому депозити у сумі 15,66 млн доларів, 1,845 млн євро і 30,43 млн гривень. Таке рішення, текст якого засекречений, суд ухвалив 5 вересня 2017 року.

У гривневому еквіваленті ці вклади становлять трохи більше 500 млн гривень.

Не погодившись з ухвалою суду відповідачі - Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізосіб - подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Дніпропетровської області, який виніс своє рішення 1 листопада поточного року.

Згідно з рішенням Апеляційного суду, справу знято з розгляду у зв'язку з неточностями, допущеними судом першої інстанції.

Таким чином, Апеляційний суд відмовив у розгляді справи до тих пір, поки не будуть виправлені зазначені неточності.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада підтвердив рішення суду першої інстанції і визнав родину Суркісів не пов'язаними з ПАТ "ПриватБанк" особами.

В результаті такого рішення апеляційного суду вступило в силу інше рішення. А саме, рішення Окружного адміністративного суду Києва про те, що банк повинен повернути їм їх депозити, які в грудні 2016 року були конвертовані в капітал (близько 1,06 млрд гривень-ред).

Також на банк до суду подали екс-власник Ігор Коломойський і ряд утримувачів єврооблігацій банку.