ua en ru

Створення Служби фінансових розслідувань підтримують 42% українців, - опитування

Створення Служби фінансових розслідувань підтримують 42% українців. Про це йдеться в результатах соціологічного дослідження компанії Research & Branding Group.

З 2 по 12 квітня Research & Branding Group провела масштабне дослідження громадської думки, в якому вивчала ставлення українців до ідеї створення єдиного органу з розслідування економічних злочинів - Служби фінансових розслідувань. За даними соціологів, за єдиний орган, який покликаний займатися боротьбою з економічною злочинністю висловилися 42,1% українців проти 26%, які підтримали нинішню систему при якій економічними злочинами і корупцією займається ціла плеяда силових структур.

Крім того, більшість опитаних - 34,6% позитивно висловилися за створення саме Служби фінансових розслідувань. Нейтральної позиції утримувались 27,7% опитаних. Крім того, найбільшу підтримку респондентів (28%) отримала ідея створення СФР як самостійної структури, безпосередньо підпорядкованої Президенту.

У фокус-групах всі підприємці позитивно сприймають намір скоротити кількість контролюючих служб. "Нинішні п'ять скоротять до однієї, якій ніколи буде займатися марними перевірками бізнесу. Саме це відбудеться після створення СФР. Припиняться незліченні перевірки, які так "дістали" бізнес і про які останнім часом говорить і в загальному лояльна до влади Федерація роботодавців. Ніхто, крім СФР, не зможе більш "заходити" на підприємства, перевіряти документацію і проводити інші процедурні дії", - йдеться в статті.