ua en ru

Concorde Capital і акціонер "Люксоптики" Калашников придбали частку в медклініці "Добробут"

Інвестиційна компанія (ІК) Concorde Capital і один з акціонерів мережі "Люксоптика" Олег Калашников придбали частку в ТОВ "Медичний центр "Добробут".

Інвестиційна компанія (ІК) Concorde Capital і один з акціонерів мережі "Люксоптика" Олег Калашников придбали частку в ТОВ "Медичний центр "Добробут". Про це повідомив генеральний директор ІК Concorde Capital (виступає фінансовим консультантом угоди) Ігор Мазепа, передає "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, до останнього часу стовідсотковим власником компанії був власник корпорації UBG Руслан Демчак.
"За завершення угоди, яка запланована на кінець року, наша частка збільшиться. Нам належатиме значна частина компанії", - зазначив Мазепа.

На його думку, ІК Concorde Capital не виступає гарантом або в чиїх-небудь інтересах за цією угодою. Вчора в корпорації UBG, в яку входить мережа клінік, підтвердили дану інформацію. Сума і параметри угоди не розкриваються.

Крім цього, пошуком інвестора для "Добробуту" Руслан Демчак зайнявся восени 2012 року, після його арешту в серпні того ж року. На продаж були виставлені входили в UBG страхова компанія, ЕРДЕ Банк, а також чотири телеканалу. Основним претендентом на "Добробут" учасники ринку називали компанію EastOne, що управляє активами Віктора Пінчука. Пан Мазепа підтвердив, що EastOne вела переговори щодо купівлі "Добробуту".

"Медичний центр "Добробут"працює на ринку приватних медпослуг з 2001 року. Мережа об'єднує вісім клінік загальною площею понад 6 тис. кв. м у Києві і Донецьку. У них щомісяця надають допомогу в середньому 25 тис. пацієнтів. За підсумками 2012 року чистий дохід компанії склав 119,11 млн грн (+35,8% до 2011 року).

Придбання частки в "Добробуті" нові співвласники пояснюють перспективністю ринку приватних медпослуг. "Ринок малоконкурентный, потенціал величезний - темпи зростання цього сегмента досягають 25%. Ми вирішили, що це вигідне вкладення грошей. Тим більше, наша компанія добре знає цей актив, оскільки більше року виступала фінансовим консультантом мережі", - відзначає Мазепа. Плани розвитку мережі клінік пан Мазепа не коментує. У "Люксоптике" надати коментарі не змогли.
За даними ІК Concorde Capital, обсяг ринку медичних послуг України в 2012 році склав приблизно 11 млрд дол, в 2013 році - 12 млрд дол. Згідно з підрахунками аналітиків компанії, сегмент приватних медпослуг займає близько 10% загального ринку, з яких більша частина - стоматологічні клініки.

"Добробут" - один з лідерів ринку приватної медицини. У мережі зроблений акцент на педіатрії. У неї велика база клієнтів. В цьому сегменті практично немає конкурентів", - говорить представник фонду Advent International в Україні Наталія Поліщук.

Директор інвестиційно-банківського департаменту ІК Dragon Capital Юрій Астахов зазначає, що нових співвласників "Добробуту" можна назвати фінансовими інвесторами, які, як правило, вкладають інвестиції на визначений строк з метою отримати прибуток при продажу активу. Строк інвестицій в цьому випадку становить три-сім років, а очікувана прибутковість при виході - 30-40% річних. "
Значний потенціал зростання ринку приваблює інвесторів. Я думаю, що незабаром варто очікувати подібних угод у цьому сегменті", - вважає Астахов.