ua en ru

Concorde Capital досяг фінальних домовленостей щодо закриття кредиту на 55 млн грн

Concorde Capital досяг фінальних домовленостей щодо закриття кредиту на 55 млн грн. Про це повідомив генеральний директор інвестиційної компанії Ігор Мазепа, пише "Комерсант Україна".

"Ми досягли фінальних домовленостей щодо закриття кредитних зобов'язань перед "Мегабанком" і до кінця липня плануємо повністю їх закрити. Що стосується "Райффайзен Банку Аваль", ми знаходимося на фінальній стадії домовленостей щодо закриття боргу. На цьому тижні чекаємо остаточного відповіді від банку", - заявив Мазепа.

Борг "Конкорда" перед "Мегабанком" становить 55,2 млн грн, перед "Райффайзен Банком Аваль" - 30,63 млн грн. Concorde Capital взяв 22 млн грн під 17,5% для поповнення оборотних коштів у "Мегабанку" 27 березня 2007 р. терміном на рік. Потім, за обвалу фондового ринку, сума кредиту була збільшена, сам кредит був кілька разів пролонгований.

Варто відзначити, що перед кризою багато торговців цінними паперами брали кредити у банків розраховуючи заробити на зростанні ринку цінних паперів.

"Деякі компанії створювалися людьми, які пішли з банків. Вони брали в колишніх роботодавців кредити, і зрозуміло, що їм простіше було домовлятися з банком, не доводячи справу до суду", - відзначив менеджер однієї з інвесткомпаній.

"Така ситуація не тільки в Ігоря Мазепи. Решта теж понабирали кредитів, але не говорять про це. А скільки маленьких компаній розорилося, не злічити", - підкреслив глава спостережної ради "Мілленіум Капітал" Михайла Левченко.