ua en ru

CNN запроваджує нові правила публікації пов'язаних з Росією матеріалів

CNN запроваджує нові правила публікації пов'язаних з Росією матеріалів Фото: будівля телеканалу CNN (John Greim/Getty Images)

Нововведення запроваджуються через статтю про зв'язки команди Дональда Трампа з Російським фондом прямих інвестицій, яку довелося видалити через невідповідність редакційним стандартам

Телеканал CNN запроваджує нові правила публікації пов'язаних з Росією матеріалів на своєму сайті. Про це йдеться в електронному листі керівника одного з підрозділів каналу - CNN Money - Річарда Барб’єрі, передає BuzzFeed.

"Ніхто не публікуватиме контент, пов'язаний з Росією, без звернення до мене і Джейсона (Джейсон Фаркас, віце-президент CNN, - ред.)", - йдеться в листі.

Згідно з інформацією видання, нові правила запроваджуються через інцидент зі статтею про зв'язки команди Дональда Трампа з главою Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим, яку довелося видалити через невідповідність редакційним стандартам.

Наближене до видання анонімне джерело повідомило, що президент CNN Worldwide Джефф Цукер і глава відділу кадрів "безпосередньо залучені" до розслідування, яким чином зазначений матеріал був опублікований.

Уточнюється, що йдеться про узгодження публікацій у додатку CNN Money Stream і в соціальних мережах.

Крім того, у глави підрозділу потрібно буде завіряти редакційні статті та публікацію відео-контенту.

"Це відноситься до соціальних, відео, редакційних матеріалів і MoneyStream. Жодних винятків. Я викладу принцип роботи в понеділок", - йдеться в листі Барб'єрі.

Видання стверджує, що нові обмеження стосуються не тільки CNN Money, а й усіх онлайн підрозділів компанії.

На питання BuzzFeed про те, як будувався процес роботи раніше, CNN поки не відповіло.

Нагадаємо, раніше CNN опублікувала статтю про те, що Сенат США розслідує можливі зв'язки команди президента США Дональда Трампа з Російським фондом прямих інвестицій (РФПІ), яка потім була видалена з сайту.