ua en ru

Cisco Systems скорочує 5% від числа всіх співробітників - 4 тис. осіб

Найбільший виробник мережевого обладнання - американська Cisco Systems - скорочує 4 тис. робочих місць, що складає 5% від числа всіх співробітників, передає Reuters. Дане рішення було прийнято в рамках програми зі скорочення витрат на тлі слабкого попиту.

За підсумками поточного кварталу в компанії очікують зростання виручки на 3-5%, що відповідає нижньому рівню прогнозів. Виконавчий директор Cisco Джон Чемберс зазначив, що ситуація поліпшується не тими темпами, які очікують в компанії. Він також додав, що необхідно оперативно "переорієнтувати ресурси".

На тлі даних прогнозів акції мережевої корпорації впали більш ніж на 9% після завершення офіційної сесії на Nasdaq.

Наприкінці липня повідомлялося, що Cisco Systems купує компанію Sourcefire, що займається кібербезпекою, за 2,7 млрд дол. Cisco виплатить 0,76 дол. грошовими коштами за кожну акцію Sourcefire. Виробник мережевого обладнання зазначив, що операція матиме незначний вплив на показники Cisco і відіб'ється у звітності 2014 р.

Чемберс зазначав, що компанія направляє інвестиції в мережі передачі даних, що пов'язано з останніми тенденціями на високотехнологічному ринку. Все більше число клієнтів використовують планшети і смартфони для пошуку контенту в Інтернеті та перегляду відео. Купівля Sourcefire дозволить Cisco забезпечити безпеку використання ресурсів, знизити ризик хакерських атак при впровадженні систем, що дозволяють виявити і усунути небажані вбудовування.

Cisco Systems - найбільший в світі виробник мережевого обладнання, призначеного для обслуговування мереж видаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IР-комунікацій і корпоративного ринку. Компанія заснована в 1984 р. В даний час в ній працюють 63 тис. осіб.