ua en ru

Cisco Systems купує Коману-експерта кібербезпеки Sourcefire за 2,7 млрд доларів

Найбільший виробник мережевого обладнання - американська Cisco Systems - домовилася про покупку компанії Sourcefire, що займається кібербезопаностью, за 2,7 млрд дол За умовами угоди Cisco виплатить 0,76 дол грошовими коштами за кожну акцію Sourcefire. Пропозиція Cisco представляє собою 29-процентну премію до ціни акції Sourcefire на закритті торгів 22 липня. Відповідна інформація міститься в прес-релізі американської Cisco.

Угода між Cisco і Sourcefire вже отримала схвалення рад директорів обох компаній і повинна завершитися в II половині 2013 р. Cisco повідомила, що операція матиме незначний вплив на показники компанії і відіб'ється у звітності в 2014 р.

Головний виконавчий директор компанії Джон Чемберс направляє інвестиції в мережі передачі даних, що пов'язано з останніми тенденціями на високотехнологічному ринку. Все більше число клієнтів використовують планшети і смартфони для пошуку контенту в інтернеті і перегляду відео. Купівля Sourcefire дозволить Cisco забезпечити безпеку використання ресурсів, знизити ризик хакерських атак при впровадженні систем, що дозволяють виявити і усунути небажані вбудовування.

Cisco Systems - найбільший в світі виробник мережевого устаткування, призначеного для обслуговування мереж видаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IР-комунікацій і корпоративного ринку. Компанія заснована в 1984 р. В даний час в компанії працюють 63 тис. осіб.