ua en ru

Cisco візьме участь в модернізації "Укртрансгазу"

Cisco візьме участь в модернізації "Укртрансгазу". У Києві 27 вересня 2012 р. президент компанії Cisco з роботи в країнах Європи, СНД, Близького Сходу і директор дочірньої компанії "Укртрансгаз" Сергій Вінокуров обговорили спільні стратегічні ініціативи і підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Меморандум передбачає створення робочої групи для вивчення досвіду і проектів Cisco, спрямованих на розвиток високопродуктивних корпоративних мереж зв'язку газотранспортних компаній, створення галузевої платформи для інтелектуальної системи управління транспортними газовими мережами, вдосконалення виробництва і введення інноваційного устаткування, а також впровадження готових рішень, що сприятимуть веденню ефективного бізнесу.

Згідно з документом, робоча група підготує рекомендації із застосування інформаційних технологій і послуг у відповідності з планами розвитку компанії "Укртрансгаз", яка взяла курс на комплексну інформатизацію та автоматизацію. Зокрема, буде розглянуте питання про модернізацію інформаційної та телекомунікаційної інфраструктури "Укртрансгазу" з використанням передових технологічних рішень Cisco, спрямованих на організацію інтелектуальної системи управління газотранспортними мережами, транспортними газовими мережами та побудову ефективних корпоративних і транспортних мереж на базі технології MPLS.

У планах - створення інформаційної структури для впровадження корпоративних систем управління виробництвом (MES-системи) і SCADA-систем, які забезпечують контроль операторів за технологічними процесами в реальному часі, а також співробітництво з питань побудови центру обробки даних, забезпечення інформаційної безпеки і організації спільної роботи.

Читайте також: ГТС України здатна приймати в реверсному режимі газ з Європи в об'ємі до 5 млрд куб. м в рік, - "Укртрансгаз"