ua en ru

Чубаров: У російської опозиції дуже мало можливостей для впливу на ситуацію в Криму

Чубаров: У російської опозиції дуже мало можливостей для впливу на ситуацію в Криму Фото: Рефат Чубаров

Можливості у опозиції РФ дуже маленькі

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що у російської опозиції дуже мало можливостей для впливу на ситуацію в Криму. Про це він заявив в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можливості тих поважних людей, яких ви назвали, я б міг продовжити їх перераховувати, але, на жаль, цей ряд буде дуже маленьким... Можливості у них дуже маленькі в тих нішах, в яких вони здійснюють свою опозиційну діяльність. В Криму є дуже багато таких форм протидії опозиції, яких немає навіть на російських територіях: так звана "кримська самооборона", яка всіма правовими актами Криму дозволила легалізувати цю бандитську структуру. Тому я вважаю, що будь-який опозиціонер, який би приїхав навіть з найбільш толерантними формами своєї поведінки, в Криму він мав би відразу ж реакцію - напрям таких бандитів проти них. Тому я не бачу зараз ролі російської опозиції в таких процесах, які відбуваються", - заявив Чубаров.

Нагадаємо, за словами Чубарова, проект закону про статус корінного народу буде зареєстрований у Верховній Раді не раніше, ніж через місяць.