ua en ru

Чубаров вимагає не вирішувати долю Криму без участі Меджлісу

Чубаров вимагає не вирішувати долю Криму без участі Меджлісу Фото: Рефат Чубаров

Меджліс має стати учасником усіх зустрічей, переговорів і угод, пов'язаних з майбутнім Криму і кримськотатарського народу

Кримські татари мають стати суб'єктом всіх переговорів, в яких вирішується доля Криму і його корінного народу. Про це написав один з лідерів кримських татар Рефат Чубаров на своїй сторінці в Facebook за підсумками зустрічі з дипломатами.

Так, він повідомив, що сьогодні, 10 липня в резиденції Посла Італії в Україні Фабріціо Романо відбулася ділова зустріч лідера кримськотатарського народу, Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва і Голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Рефата Чубарова з групою дипломатів, акредитованих в Україні.

За його словами, позиції кримськотатарської сторони були сформульовані таким чином, що всі міжнародні зустрічі, переговори та угоди, що проводяться з метою вирішення глобальної кризи, викликаної агресією Росії проти України і окупацією Криму, повинні включати в себе вимоги про деокупацію Криму та відновлення суверенітету України над півостровом.

Крім того, кримські татари висловили переконання, що Меджліс має стати учасником усіх зустрічей, переговорів і угод, пов'язаних з майбутнім Криму і кримськотатарського народу.

Повідомляється, що з боку Меджлісу кримськотатарського народу участь в зустрічі взяв Аслан Омер Киримли і Рустем Умеров.

У свою чергу, з боку ЄС були присутні дипломати з Італії, Туреччини, Японії,Великобританії, Іспанії, США і посол ЄС.

Нагадаємо, раніше уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що законопроект про статус кримських татар буде готовий до внесення до Верховної Ради в середині липня.