ua en ru

Чубаров: в Криму бюджетники отримали рознарядку на проведення кримськотатарського свята

Чубаров: в Криму бюджетники отримали рознарядку на проведення кримськотатарського свята Фото: "влада" Криму планує провести на півострові кримськотатарський Хидирлез

Зі слів глави Меджлісу, мета самопроголошеної влади Криму - створити красиву телевізійну картинку

Окупаційна влада анексованого Криму має намір у вівторок, 3 травня, провести на півострові кримськотатарське свято Хидирлез. Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

"Директивні рознарядки на обов'язкову участь у "святі" не оминули нікого - ні школи, ні ВНЗ, ні бюджетні організації", - написав Чубаров.


Він вважає, що мета самопроголошеної влади Криму - створити красиву телевізійну картинку, яка б виправдовувала їхні дії на півострові.

"Власне, цілі окупантів і жменьки їхніх холуїв очевидні - створити гламурну телевізійну картинку з безлічі співаючих/танцюючих і …жуючих людей, щоб потім розповісти всьому світу про те, наскільки, мовляв, добре живеться в Криму кримським татарам", - зазначив глава Меджлісу.

Також Чубаров повідомив, що проведення Хидирлезу планувалося ще на самому початку окупації Криму у квітні 2014 року, однак тоді свято було скасоване за лічені години до початку самим Меджлісом через заборону "владою" Криму в'їзду на півострів лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

Хидирлез - національне свято землеробства кримських татар.

Нагадаємо, глава Меджлісу Рефат Чубаров має намір оскаржити рішення про заборону Меджлісу в Європейському суді з прав людини.