ua en ru

Chrysler відкликає в майстерні близько 35 тис. автомобілів через залипання педалі газу.

Залипання педалі газу змусило автоконцерн Chrysler відкликати близько 35 тис. автомобілів, передає Deutsche Welle. Раніше з подібною проблемою зіткнулася Toyota, що користується послугами того ж виробника автокомплектуючих, що і Chrysler.
Американський автомобільний концерн заявив про відкликання до майстерні основному автомобілів марки Dodge Caliber 2007 р. випуску і позашляховика Jeep Compass.
Приводом для рішення концерну стало розслідування Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Воно, в свою чергу, було розпочато після того, як кілька власників Dodge Caliber звернулися зі скаргами про заклинювання педалі акселератора, не повертається після натискання у вихідне положення. Однак повідомлень про аварії або травмах в результаті даної несправності зафіксовано не було.
Педалі газу, встановлені на моделях Dodge Caliber, виготовляє американська компанія CTS, яка поставляє автокомплектуючих також японському концерну Toyota, якого аналогічний дефект - залипання педалі акселератора в натиснутому стані - змусив відкликати більше 8 млн автомобілів. Представники CTS поки відмовляються від коментарів.