ua en ru

Chrysler відкликає 1,56 млн автомобілів на вимогу американського регулятора

Автовиробник Chrysler прийняв рішення відкликати автомобілі Jeep Grand Cherokee, вироблені в 1993-2004 рр., і Jeep Liberty 2002-2007 рр. випуску, щоб вирішити розбіжності з Національним управлінням безпекою руху на трасах (NHTSA) США, говориться в повідомленні компанії.

Спочатку NHTSA вимагало відкликання 1,7 млн ​​автомашин у зв'язку з некоректним, на думку регулятора, розташований паливного бака.

За даними американських ЗМІ, Chrysler вдалося домовитися про відкликання 1,56 млн автомобілів, виключивши з їх числа 1,1 млн автомобілів Grand Cherokee 1999-2004 рр.

Незважаючи на відгук, компанія, всупереч заяві NHTSA, зазначає, що відкликаються автомобілі не є дефективними, і йде на подібний крок у зв'язку із збільшеними побоюваннями автовласників.

Раніше NHTSA звернулася в Chrysler з проханням відкликати автомобілі двох моделей з причини розташування паливного бака, яке робить їх менш безпечними і підвищує ризик витоку палива і загоряння у випадку аварії.

Згідно з даними NHTSA, 51 людина загинула в результаті аварій за участю автомашин моделей, що відкликаються, і розташування бензобака є їх конструктивним дефектом. Chrysler, у свою чергу, не погодився з претензіями, заявивши, що витоку палива і загоряння були зафіксовані у вкрай рідкісних випадках, а дані моделі є одними з найбезпечніших у своєму класі.

Читайте також: Chrysler планує відкликати 630 тис. позашляховиків випуску 2010-2013 рр. через технічні неполадки