ua en ru

Chrysler відкличе 76 тис. дизельних пікапів Dodge Ram через дефекти педалі гальма

Автоконцерн Chrysler відкличе 76 тис. дизельних пікапів Dodge Ram через "залипання" педалі гальма. Відкликання торкнеться ряду автомобілів, вироблених в період з березня 2009 р. по жовтень 2010 р., передає РБК з посиланням на Associated Press. Внутрішнє розслідування виявило дефект гальмівної системи в цих автомобілях, через який педаль гальма після натискання занадто повільно повертається у вихідне положення.
Розслідування було розпочато після того, як близько 200 власників пікапів Ram, оснащених дизельними двигунами і гідравлічною системою посилення гальм, поскаржилися на проблеми з гальмами.
Нагадаємо, в червні ц.р. Chrysler відкликав 35 тис. машин через "залипання" педалі газу. В основному, це були Dodge Caliber 2007 р. випуску і позашляховик Jeep Compass. Приводом для рішення концерну стало розслідування Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Воно було розпочате після того, як кілька власників Dodge Caliber звернулися зі скаргами про заклинювання педалі акселератора, не повертається після натискання у вихідне положення. Однак повідомлень про аварії або травми в результаті даної несправності зафіксовано не було.
Ще раніше Chrysler анонсував відкликання автомобілів на початку 2010 р. Відкликанню підлягали 24 тис. 177 машин через можливий дефект гальмівної системи. Прийняти цей захід зажадало американське Національне управління з безпеки руху на автошляхах. Компанія відкликала моделі Chrysler Sebring, Dodge Avenger, Dodge Nitro, Jeep Liberty, Commander, Grand Cherokee SUV, а також деякі вантажівки Dodge 2009-2010 рр. випуску.