ua en ru

Надзвичайний стан оголосили у Сербії через загрозу повені

Надзвичайний стан оголосили у Сербії через загрозу повені Фото: надзвичайний стан оголосили у Сербії через загрозу повені

Сильні дощі змусили людей покинути домівки

Надзвичайний стан оголосили у Сербії 10 березня 2016 року через загрозу повені. Сильні дощі змусили людей покинути власні домівки, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, евакуація почалася на початку тижня - тоді свої домівки покинули близько 120 людей на південному заході Сербії після перевищення рівня води у річках і підтоплення довколишніх ферм та сотень будинків.

Повідомляється, що надзвичайний стан є попереджувальним заходом задля полегшення і прискорення роботи служб, захисту життя людей і їхнього майна.

"Цього разу ми оголошуємо надзвичайний стан з метою профілактики", - повідомив міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович, зазначивши, що армія і поліція допомагатимуть комунальникам у роботі зі зміцнення дамб мішками з піском і евакуації людей у разі потреби.

"Опоненти влади кажуть, що масштаби від повені могли б бути меншими, якби прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич і комунальні служби відреагували своєчасно на попередження метеорологів про сильні дощі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сербії Томіслав Ніколіч розпустив парламент і підписав указ про призначення дострокових парламентських виборів на 24 квітня 2016 року.