ua en ru

У ЗСУ заявили про спробу нападу незаконного угруповання на підрозділ у Чонгарі

У ЗСУ заявили про спробу нападу незаконного угруповання на підрозділ у Чонгарі Фото: на Чонгарі незаконне збройне формування напало на підрозділ ЗСУ

Оперативне командування "Південь" повідомило про затримання і роззброєння нападників

На підрозділ Збройних сил України, який виконує бойові завдання в Херсонській області на кордоні з Кримом, намагалися здійснити атаку представники незаконного збройного формування. Про це йдеться в заяві оперативного командування "Південь" Facebook.

Наголошується, що цю заяву зроблено у зв'язку з тим, що деякі ЗМІ повідомили про те, що нібито ЗСУ напали на кримськотатарський батальйон "Аскер".

"Підрозділ, що входить до складу військової частини оперативного командування "Південь" і який виконував бойові завдання в Херсонській області на кордоні з Кримом, облаштовував за наказом командира бойові позиції. При здійсненні необхідного переліку робіт, на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що враховуючи специфіку підрозділу і бойові умови, формування було затримане і роззброєне.

Зазначимо, раніше керівник представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області Абмеджит Сулейманов повідомив виданню "Український Південь", що на кордоні з Кримом у Чонгарі на громадську організацію "Аскер" напали Збройні сили України.

Також радіо "Куреш" повідомляло, що в селищі Чонгар Херсонської області близько 20:00 в неділю, 12 лютого, невідомі озброєні люди у військовій формі захопили базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана.

За інформацією видання, з допомогою БТРа був протаранений паркан розташування батальйону і намет, у якому перебували люди.

Нагадаємо, у селищі Чонгар на кордоні з Кримом завершилося будівництво 150-метрової телерадіокомунікаційної башти.