ua en ru

ЧС-2018 в Росії: німецька поліція повідомляє про загрозу з боку ісламістів

ЧС-2018 в Росії: німецька поліція повідомляє про загрозу з боку ісламістів Фото: Чемпіонат світу з футболу в Росії (facebook.com/fifaworldcup)

У МВС ФРН заявляють, що починаючи з середини жовтня 2017 року, ЧС-2018 знаходиться в полі зору ісламістів

Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA) виходить з того, що під час чемпіонату світу з футболу, фінальна частина якого пройде в Росії з 14 червня по 15 липня, існує реальна загроза безпеці з боку радикальних ісламістів. Про це у вівторок, 6 березня, передає німецьке видання DW, з посиланням на таблоїд Bild.

Згідно з повідомленням, небезпеку становлять, як ісламістські структури, що діють у різних регіонах країни, так і російськомовні бойовики, які приєдналися до "Ісламської держави" (ІГ) в Сирії та Іраку.

Як попереджають у відомстві при МВС ФРН, починаючи з середини жовтня 2017 року, ЧС-2018 знаходиться в полі зору ісламістів. Так, джихадисти вже розповсюдили ряд колажів, на яких демонструють, як страчують бразильського футболіста Неймара, аргентинця Ліонеля Мессі і португальця Кріштіану Роналду.

Крім того, на думку експертів, загроза виходить і від російських вболівальників, відомих своєю схильністю до насильства і расизму", пише видання. Телекомпанія BBC зняла документальний фільм про російських фанатів. Деякі з них, які погодилися на зйомку, пообіцяли помститися англійцям за чемпіонат Європи з футболу 2016 і влаштувати "фестиваль насильства" під час ЧС-2018.

Крім того, у вересні 2017 року в Федеральну службу безпеки РФ надійшли дані про появу в продажі футболок з неоднозначними написами, гласившими "14 червня 2018 - 15 липня 2018 року. На цей раз ми прийдемо влітку". Як стало відомо слідчим, за продажу відповідав німецький виробник, контекст написи поки неясний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав уболівальників не їхати на чемпіонат світу з футболу-2018, який відбудеться влітку в Росії.