ua en ru

Члени ДВК у другому турі виборів мають керуватись законом про вибори Президента, а не рішенням судів у питанні реєстрації виборців в день виборів, - ЦВК.

Члени дільничних виборчих комісій у другому турі виборів Президента мають керуватись законом про вибори Президента, а не рішенням судів у питаннях щодо голосування на дому та реєстрації виборців в день виборів. Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Він пояснив, що апеляційні суди можуть скасувати роз'яснення ЦВК, але не можуть скасувати норми закону, оскільки це компетенція виключно Конституційного суду.

Нагадаємо, раніше представник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в суді Руслан Кирилюк повідомив, що Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Центральної виборчої комісії, яке дозволяло вносити у день голосування до списків виборців зміни за рішенням дільничних виборчих комісій. Він зазначив, що ЦВК ухвалила таке рішення, переглядаючи рішення Кременчуцької окружної виборчої комісії (Полтавська обл.), яка не дозволила вносити після 14 січня будь-які зміни за рішенням дільничних виборчих комісій. ЦВК це рішення скасувала, а Апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК.