ua en ru

Члени Комісії ГФС стурбовані тим, що відомство залишилося без керівництва

Члени Комісії з розслідування фактів зловживань у Державній фіскальній службі (ДФС), висловлюють занепокоєння з приводу того, що відомство залишилося без керівництва на поточний час. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Таємна комісія Абромавичуса. Як просувається розслідування по керівництву ДФС".

"Мене не турбує хто, коли і чому повинен піти, вибірково висмикувати, ефекту не буде. Турбує, що відомство обезголовлене, і все це в нинішній важкій ситуації, це все йде тільки на шкоду", - сказав один з членів комісії.

За словами автора статті, системні проблеми ДФС не зникнуть після зміни керівництва відомства, тому що сама система залишиться колишньою.

"Система не змінювалася ні коли "Державна податкова служба" змінили на "Міністерство доходів і зборів", ні коли замість Міндоходів з'явилася табличка ДФС. Підходи до адміністрування податків залишилися колишніми - контролюючі органи працюють на план зі збору податків, який щомісяця спускається з Мінфіну. І це - наслідок споживацького ставлення до бізнесу", - йдеться в матеріалі.

На думку однієї з посадових осіб, запрошених на допит в комісію, позови та розслідування ні до чого доброго не приведуть.
"Можна наступити гідрі на хвіст, наприклад, в ДФС, а її голова, умовно кажучи, може бути в парламенті. Але комісію не цікавить, тому що це не її завдання, ні зміни, ні комплексне рішення", - зазначив він.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ДФС Володимира Хоменка та заступника голови ДФС Анатолія Макаренка.