ua en ru

Членство в ЄС: владі Боснії і Герцеговини необхідно об'єднатися, - Юнкер

Членство в ЄС: владі Боснії і Герцеговини необхідно об'єднатися, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер, голова Європейської комісії (flickr.com-epp)

Боснійська влада повинна подолати розбіжності і працювати разом

Розділені боснійські лідери повинні подолати розбіжності і працювати разом, якщо хочуть, щоб їх країна в один прекрасний день приєдналася до ЄС. Про це сказав голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, передає Reuters.

Раніше стало відомо, що ще в середу влада Боснії і Герцеговини передали Європейській комісії відповіді на перелік питань, необхідних перевірки готовності країни отримати статус кандидата на вступ в ЄС.

Понад 20 тисяч сторінок відповідей на питання, президенту Єврокомісії передали член президії Боснії і Герцеговини Драган Чович і голова ради міністрів країни Денис Звиздич.

"Я не можу обіцяти вам дату, коли ваша країна стане кандидатом", - повідомив Юнкер боснійським політикам під час церемонії передачі документа.

"Щоб стати членом ЄС, від держави необхідні спільні зусилля. Коли є розбіжності, то це призводить до паралічу, це призводить до затримок", - сказав він.

Як відомо, балканське турне Юнкера пройде з 26 лютого по 1 березня. Він відвідає Белград, Подгоріцу, Приштину, Сараєво, Скоп'є і Тиранові, а завершить поїздку візитом в Софію, яка найближчі півроку головує в ЄС.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Європейська комісія ухвалила стратегію розширення Європейського союзу. До 2025 року в Євросоюзі може бути більше 27 держав. Боснія і Герцеговина чекає надання їй статусу кандидата з лютого 2016 року.