ua en ru

Читачі РБК-Україна висловилися про замах на Геращенко

Читачі РБК-Україна висловилися про замах на Геращенко Фото: Антон Геращенко

Дві третини учасників опитування впевнені, що подібні інформаційні приводи спрямовані на підняття рейтингу політиків

Дві третини читачів РБК-Україна вважають, що інформація про замахи, що готуються в РФ, запускається для підняття рейтингу окремих політиків. Про це свідчать результати опитування, що стартував на початку тижня, в якому брали участь користувачі сайту rbc.ua, підписники сторінок Styler і РБК-Україна в Facebook.

Учасникам дослідження було поставлено питання: "Чого домагається РФ, намагаючись ліквідувати українських політиків? "

Для відповіді було запропоновано чотири варіанти: "РФ має намір послабити рівень критики своїх дій в Україні"; "РФ зводить рахунки з відомими політиками, які проводять активну антиросійську кампанію"; "Інформація про замахи, що готуються в РФ, запускається для підняття рейтингу окремих політиків"; "Кінцева мета РФ - тримати в напрузі українське суспільство і змусити його відмовитися від патріотичних поглядів"

Більшість опитаних (65%) вважають, що інформація про підготовлювані в РФ замахи на наших політиків не що інше, як спроба підняти рейтинг "жертв" цих самих замахів. 26% згодні з тим, що такими повідомленнями РФ намагається тримати в напрузі українське суспільство.

Менше 6% респондентів впевнені, що РФ дійсно хоче поквитатися з активними проукраїнськими політиками. І тільки 1,79% учасників опитування бачать в спробах усунення українських політиків прагнення з боку РФ знизити рівень критики своїх дій в Україні.

Всього в дослідженні взяли участь 390 осіб.

Читачі РБК-Україна висловилися про замах на Геращенко

Фото: результати голосування

За підсумками тижня, відчутне зростання показав найпопулярніший варіант відповіді "Інформація про замахи, що готуються в РФ, запускається для підняття рейтингу..." На початку голосування його підтримували 61,6% респондентів, до п'ятниці його популярність зросла до 65,6%.

протягом тижня падала популярність варіанту "Кінцева мета РФ – тримати в напрузі українське суспільство...": з 32,9% до 26,6%.

Читачі РБК-Україна висловилися про замах на Геращенко

Фото: динаміка голосування

Опитування проводилося з 23 по 27 січня, у ньому взяли участь відвідувачі сайту rbc.ua і підписники сторінок Styler і РБК-Україна в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що це дослідження проводилося в рамках проекту щотижневих онлайн-опитувань, які щотижня проводяться серед відвідувачів порталу РБК-Україна, який, згідно з даними Kantar TNS, володіє охопленням в 11,58% аудиторії, що робить його одним з лідерів на ринку українських інтернет-ЗМІ.