ua en ru

Читачі РБК-Україна висловилися про підсумки 2016 року

Читачі РБК-Україна висловилися про підсумки 2016 року Фото: читачі РБК-Україна підвели свої підсумки 2016 року

Більше половини учасників опитування вважають, що рік, що минає, був для них одним з найбільш складних

Більшість читачів РБК-Україна оцінюють рік, що минає, як дуже складний. Про це свідчать результати опитування, що стартувало на початку тижня і в якому брали участь користувачі сайту rbc.ua, підписники сторінок Styler і РБК-Україна в Facebook.

Учасникам дослідження було поставлено питання: "Як ви провели цей рік?" Для відповіді було запропоновано 4 варіанти: "У мене все нормально. Цей рік був важким, але не важче, ніж попередні"; "Мені було дуже важко. Галопуючі ціни, курс долара, війна - все це тільки посилило моє настрій і фінансовий стан"; "Звичайно, було важко, але в емоційному плані. Я розумію, що в тих умовах, в яких живе зараз Україна, сподіватися тільки на хороше було б недалекоглядно"; "Всі кажуть, що рік був поганий, а у мене навпаки - все добре".

За результатами дослідження, найпопулярнішим став другий варіант відповіді - "Мені було дуже важко. Галопуючі ціни, курс долара...", за нього проголосували 51,42% респондентів (238 осіб). Менше третини респондентів - 30,94% (142 учасника опитування) поставилися до труднощів цього року з розумінням: вони погодилися, що в нинішній ситуації сподіватися на "світле майбутнє" було б недалекоглядно. Для 12,64% (58 респондентів) цей рік був не краще і не гірше попередніх. 5,01% брали участь в опитуванні, зізналися: незважаючи на всі труднощі, з якими в 2016 році зіткнулася Україна, у них все добре.

Всього в дослідженні взяли участь 459 осіб.

Читачі РБК-Україна висловилися про підсумки 2016 року

Фото: результати опитування

протягом тижня лише один варіант відповіді показав стійке зростання відсотка прихильників: на початку тижня з тим, що рік був важким, але легкого життя чекати не доводилося, були згодні 28,8% респондентів, за тиждень ця цифра збільшилася майже до 31%.

У той же час кількість тих, хто вважає рік, що минає, не важче, ніж попередні, впало з 15,25% у понеділок до 12,64% у п'ятницю.

За підсумками голосування майже не змінилися позиції «переможця» опитування: на початку тижня 50,85% респондентів погоджувалися з тим, що рік був важким, а зростаючі ціни, валютний курс і війна тільки погіршили ситуацію, до п'ятниці проголосували за цей варіант було 51,42%.

найстабільнішим на цьому тижні був найпопулярніший варіант відповіді - "всі кажуть, що рік був поганий, а у мене навпаки - все добре": на початку тижня його результат був 5,08%, до п'ятниці майже нічого не змінилося - 5,01%.

Читачі РБК-Україна висловилися про підсумки 2016 року

Фото: динаміка голосування

Опитування проводилося з 26 по 30 грудня, в ньому взяли участь відвідувачі сайту rbc.ua і підписники сторінок Styler і РБК-Україна в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що це дослідження проводилося в рамках проекту щотижневих онлайн-опитувань, які щотижня проводяться серед відвідувачів порталу РБК-Україна, який, згідно з даними Kantar TNS, володіє охопленням в 11,58% аудиторії, що робить його одним з лідерів на ринку українських інтернет-ЗМІ.