ua en ru

Чистий збиток девелопера ТММ склав в 2011 р. 19,4 млн дол. проти прибутку роком раніше

Чистий збиток девелопера ТММ склав в 2011 р. 19,4 млн дол. проти прибутку роком раніше. Про це йдеться в аудійованої консолідованої фінансової звітності компанії згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за 2011 р.

"У 2011 р. зниження доходу в порівнянні з 2010 р. пов'язане з тим, що всі об'єкти житлової нерухомості ТММ знаходилися на стадії будівництва і в експлуатацію не вводилися, а у фінансовій звітності доход від передпродажів нерухомості на стадії будівництва в об'єктах відображається лише після введення цих об'єктів в експлуатацію", - зазначила фінансовий директор ТММ Лариса Чивуріна.

Вона підкреслила, що компанія в 2011 р. ми суттєво збільшила темпи будівництва свого найбільшого проекту - житлового комплексу "Сонячна брама", за рахунок збільшення ліміту по кредитній лінії ТММ в АТ "Ощадбанк" на більш ніж 60 млн дол.

"У 2012 р. ТММ планує ввести в експлуатацію другу чергу комплексу, у якій загальна площа для продажу становить 48 тис. кв. м. Відповідно, передпродажі по другій черзі ЖК "Сонячна брама" будуть визнані як доход за відповідний період", - повідомила Чивуріна.

Дохід компанії у 2011 р. скоротився на 7,7% - до 47,3 млн дол., активи зросли на 0,8%, до 377 млн дол.

ТММ - українська девелоперсько-будівельна компанія. Основні види діяльності компанії - будівництво житлових комплексів "під ключ", а також комерційних і промислових об'єктів.