ua en ru

Чистий збиток банку J.P.Morgan Chase в III кварталі 2013 р. склав 380 млн дол. проти прибутку роком раніше

Чистий збиток найбільшого американського банку J.P.Morgan Chase & Co. у III кварталі 2013 р. склав 380 млн дол. в порівнянні з чистим прибутком за той же період роком раніше у розмірі 5,71 млрд дол., повідомляється в опублікованому сьогодні звіті фінансової організації.

Сукупна чиста виручка банку за підсумками III кварталу знизилася на 8% - до 23,12 млрд дол. проти 25,15 млрд дол.

Збиток J.P.Morgan пов'язаний з багатомільярдними судовими витратами: в III кварталі 2013 р. банк витратив або направив в резерв 9,2 млрд дол. (до сплати податків) у зв'язку з юридичними розглядами і претензіями регулюючих органів.

Без урахування судових витрат та інших особливих статей чистий прибуток J.P.Morgan в липні-вересні склав 5,8 млрд дол., або 1,42 дол. у перерахунку на акцію. Аналітики, опитані Thomson Reuters, у середньому прогнозували прибуток на акцію у розмірі 1,20 дол.

Котирування J.P.Morgan ростуть на торгах premarket на 2,5% на тлі фінансової звітності, яка виявилася краще очікувань ринку незважаючи на збитки.

J.P.Morgan Chase першим з провідних банків США опублікував звітність за III квартал 2013 р.

Останнім часом J.P.Morgan знаходиться під пильною увагою американських прокурорів і регуляторів. Так, у вересні 2013 р. стало відомо, що банк виплатить фінансовим регуляторам США і Великобританії 920 млн дол. штрафів у справі про збитки в лондонському підрозділі, понесених в результаті безвідповідальних ставок трейдерів на ринках деривативів ("справа Лондонського кита"). Тепер же генеральна прокуратура штату Нью-Йорк вимагає від J.P.Morgan 11 млрд дол., підозрюючи банки Bear Stearns і Washington Mutual, поглинені J.P.Morgan під час фінансової кризи 2007-2008 рр., в шахрайстві з горезвісними іпотечними деривативами.