ua en ru

Чистий дохід "Зоря"-"Машпроект" у 2013 р. виріс на 8,4% - до 3,2 млрд грн

Чистий прибуток ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" у 2013 р. склав 3 млрд 230 млн грн.

Чистий прибуток ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" у 2013 р. склав 3 млрд 230 млн грн, що на 8,4% більше, ніж у попередньому році. Про це повідомив заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Єгор Коваленко, передає його прес-служба.

Так, підприємство виконало фінансовий план 2013 р. і перевищило фінансові показники 2012 р. На 5,4% зросла чистий прибуток підприємства.

"Найбільшими покупцями продукції підприємства стали Росія, Близький Схід, Китай та Індія. 37,5% поставленого обладнання призначене для газотранспортних магістралей, 35,4% - продукція морського застосування, 23% - електрогенеруюче обладнання, 4,1% - науково-технічна продукція", - зазначив Коваленко.

У 2013 р. підприємство продовжило реалізацію інвестиційних проектів. Заміна застарілого обладнання була профінансована протягом року в обсязі 69,6 млн грн. Оновлення верстатного парку підприємства залишається одним з основних ресурсів підвищення інтенсивності виробництва та забезпечення виконання виробничого плану.

У 2014 р. збережеться основний склад партнерів "Зорі"-"Машпроект". Підприємство буде поставляти продукцію російським, близькосхідним, китайським і індійським замовникам. Також в числі покупців будуть Україна, Казахстан, В'єтнам, Білорусь та інші країни. Зростання реалізації продукції планується на рівні 7%.