ua en ru

Чистий прибуток eBay у I кварталі зріс до 397,7 млн дол.

Чистий прибуток інтернет-гіганта eBay у I кварталі 2010 р. зріс на 11% порівняно з відповідним періодом 2009 р. - від 357,1 млн до 397,7 млн дол., повідомляють у прес-релізі компанії. Виручка компанії склала 2,2 млрд дол., збільшившись на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли вона сягала 2 млрд дол.

Коментуючи фінансові результати компанії, голова eBay Джон Донах'ю відзначив, що на зростання прибутку дуже вплинуло збільшення обсягу транзакцій через належну eBay популярну онлайнову платіжну систему PayPal і зростання числа її користувачів. Як раніше заявляв Дж.Донах'ю, платіжна система PayPal приносить близько третини сукупних доходів компанії. "Ми вдосконалюємо основи нашого бізнесу, зміцнюємо позиції eBay і ведемо агресивну політику просування PayPal, добиваючись, щоб система стала лідером на міжнародному ринкові інтернет-платежів", - сказав він.

Інтернет-аукціон eBay Inc. працює в трьох сегментах ринку - інтернет-торгівлі, електронних платежів і комунікації. Компанія володіє системою електронних платежів PayPal та провайдером інтернет-телефонії Skype.