ua en ru

Чистий прибуток AT&T у I кварталі 2010 р. знизився на 20,8% - до 2,48 млрд дол.

Чистий прибуток найбільшого у Сполучених Штатах Америки оператора зв'язку AT&T Inc. (первинна назва - American Telephone & Telegraph Company) у I кварталі 2010 р. знизився на 20,8% - до 2,48 млрд дол. - порівняно з аналогічним показником річної давності у розмірі 3,13 млрд дол. Загальна операційна виручка телекомунікаційної компанії становила за січень-березень 30,65 млрд дол. - на 0,3% більше, ніж виручка у розмірі 30,57 млрд дол. Операційний прибуток AT&T у I кварталі підвищився на 4,8% - до 6 млрд дол. (роком раніше - 5,74 млрд дол.). Такі цифри наводяться в звіті американської компанії, повідомляє РБК.

У AT&T пояснюють збільшення виручки і операційного прибутку швидким зростанням сегменту бездротового зв'язку в США.

Скоректований на разові витрати прибуток AT&T в перерахунку на одну акцію склав 0,59 дол./акція, тоді як аналітики очікували, що цей показник складе 0,54 дол./акція. Квартальна виручка AT&T приблизно збіглася з очікуваннями Уолл-стріт.

Компанія AT&T Inc. була утворена в результаті злиття SBC Communications і AT&T Corp. у листопаді 2005 р. Компанія надає послуги у галузі телефонії, телекомунікації, доступу до інтернет, кабельного телебачення і ін. AT&T також є ексклюзивним дистриб'ютором на території США відомого гаджета iPhone компанії Apple, хоча останнім часом на ринку ходять чутки, що AT&T може втратити цей ексклюзивний контракт.